Beskyt håret mod vinterens kulde

Vores hår er noget, vi må værne om – det er en del af os, det er noget af det første, man lægger mærke til og vores kost, vejret, humør, vores generelle livsstil påvirker hårets sundhed og struktur. Derfor er det vigtigt, at kende til vejene mod smukt hår, hvis man vil gå igennem vinteren og undgå slidte- og glansløse lokker. Følg guiden nedenfor og kom igennem vinteren uden trist hår.

Det skal du gøre for at holde håret sundt

Et skud vitamin eller to

Husker du at få de rette vitaminer i vinterhalvåret? Man tænker måske ikke over det, men faktisk hjælper C-vitaminer håret med at blive styrket, da C-vitaminer hjælper kroppen med at producere kollagen, der er et vitalprotein for bl.a. sundt hår.

Lider du af hårtab, eller synes du dit hår vokser langsomt, kan det være tegn på B-vitamin mangel. Husk derfor også at få alle 8 slags B-vitaminer.

 

Skru ned for varmeapparaterne
Det er lidt af en ond cirkel, for om vinteren kan vi ikke gå uden for en dør med vådt hår og forvente, at det er tørt inden for kort tid, på samme vis som vi kan om sommeren. Derfor tyr vi til de varme apparater som føntørre og glattejern. Det er ikke just sundt for håret, men kan være nødvendigt, hvis vi ikke ønsker at danne istapper i lokkerne. I stedet bør du skrue ned for varmen på din føntørre og huske at anvende varmebeskyttelse inden.
Udskift dine hårprodukter
Føles dit hår tørt, fedtet eller har det tendens til at falde sammen? Hvad end grunden kan være til, at dit hår pludselig føles anderledes, kan årsagen være, at dit hår trænger til et nyt pust i form af hårprodukter. Udskift din shampoo, balsam og hårolier med noget, der modvirker fedtet hår, ødelagt hår eller lignende. Keratase har hårprodukter til enhver kvindes hårtype og findes i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

 

Vær ikke for voldsom
Når du træder ud af badet, og dit hår skal tørres, er der mange af os, som frotterer håret med håndklædet. Vær i stedet mere forsigtig, så du ikke udsætter hårstråene for voldsomme ryk, så det kan risikere at knække. På samme måde skal du være forsigtig, når du reder dit hår. Start med at rede hårlokkerne og gå forsigtigt længere op, for til sidst at ende med at rede hele håret igennem fra toppen. Du undgår herved filterkager og tab af for meget hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *