Hippierne, de moderne og de slidte – Hvem er du?

En gang var det tydeligt, hvem der var hvad, når det kom til stil. Ja, det handlede ikke bare om tøjstil, men mindst lige så meget om livsstil. En hippie levede på en helt anden måde, end dem der klædte sig anderledes. Sådan er det ikke længere. I dag kan en hippie sagtens bo dør om dør med en moderne eller en, der godt kan lide den slidte tøjstil. I dag handler det langt mere om modetrends, end det handler om måder at leve sit liv på. Det kan derfor også blive lidt svært at finde ud af, hvor mange egentlig hører hjemme rent stilmæssigt.

Vi har lavet denne guide i samarbejde med modeogstil.dk. Her kan du blive klogere på, hvilken stil du har.

Hippierne

 

Hippiestilen var oprindeligt en stil, der opstod på grund af hippiernes livsstil. De gik ikke op i materielle goder og brugte derfor deres tøj i meget lang tid. Når der gik huller i, måtte de derfor selvfølgelig også lappe det sammen. Derudover var hippierne meget glade for farver. Mange havde rejst i for eksempel Indien og Nepal, hvor man bruger mange flere farver på tøjet end i Danmark. Det tog man med hjem.

 

I dag er der flere måder at være hippie på. Du kan selvfølgelig være hippie, som de var det i 1970’erne, hvor du ikke går op i materielle goder og farver dit tøj med batik. I dag taler man dog også om luksushippien. Det er en person, der lader sig inspirere af hippiestilen, men som også godt kan lide noget bedre og tøj og noget mere luksus.

De moderne

De moderne er dem, der altid følger med i modebladene for at finde ud af, hvad der rører sig. Det gjorde de i 1970’erne, og det gør de stadigvæk. De er derfor dem, der er i størst kontrast til 1970’erne hippierne og muligvis også dem, der betegner sig som hippier i dag.

De moderne går op i at have meget tøj, og at deres tøj er af den nyeste mode. De kan godt finde på at få deres tøj repareret, hvis de for eksempel har brugt mange penge på det. Men modsat hippierne vil de altid vælge at lade det reparere af en professionel, så det ikke er til at se, at der har været hul i.

De slidte

De slidte kan minde om hippierne, men hvor hippiernes tøj er slidt, fordi de er imod kapitalisme, er de slidtes tøj slidt, fordi de godt kan lide det. I dag ses det meget i forhold til, at både mænd og kvinder klipper hul på deres bukser. Det kan være med til at understrege ens ben og give det andre et kig til dem.

Fordi det blev populært selv at slide sine cowboybukser, begyndte tøjfirmaerne at lave bukser, der allerede var slidte i forvejen. Det var med til at gøre det endnu nemmere at dyrke det slidte look og have nogle huller, der var meget strategisk placeret – for eksempel på låret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *