Kan mode tvinge dig til at tage et etisk valg?

Mange tænker på mode som noget forholdsvis ukompliceret. Det er jo bare tøj. Men er det nu også det? Flere og flere former for mode tvinger dig nemlig til at tage et etisk valg omkring nogle beslutninger. Dit valg kan nemlig signalere noget om dine holdninger. Det er derfor en god idé at have gjort sig nogle tanker. Du kan her læse mere om, hvordan moderne pelse kan påvirke din etiske holdning.

 

Når du skal vælge imellem forskellige former for pelse

Pels er blevet meget moderne, og du vil se flere og flere i gadebilledet gå rundt med en pelsjakke. Overvejer du selv at købe en pelsjakke, rejser det dog spørgsmål omkring, hvilken holdning du har til forskellige områder. En pelsjakke er nemlig ikke bare en pelsjakke. Du har mulighed for at vælge imellem en ægte pels eller en kunstig pels.

 

En ægte pels er lavet af dyrepels. Der er mange, der er meget imod ægte pelse, da der er holdninger om, at det ikke er i orden over for dyrene, det går udover. Dyrevelfærden bliver kritiseret meget ved produktion af ægte pelse. Der er derfor mange, der vælger en kunstig pels i stedet for. Disse er typisk lavet af kunststof, der sikrer, at det ikke går ud over nogen dyr. Dog er der ofte tale om masseproduktion, hvilket skaber et andet problem. Masseproduktionen kan nemlig have en stor effekt på miljøet. Det kan derfor være ufattelig svært at vælge imellem en fake fur og en ægte pels.

 

Hvad er vigtigst for dig?

Er du fast besluttet på, at du gerne vil have en pels, skal du gøre dig nogle forskellige overvejelser. Det er en god idé at spørge dig selv om, hvad du synes er mest vigtigt. Det er ikke altid lige til at svare på, medmindre du har nogle meget stærke holdninger til den ene eller anden side. Går man hverken op i det ene eller andet, kan der være andre ting, man kan vurdere sin beslutning ud fra. Det kan for eksempel være, at prisen er mere vigtig for dig.

 

Er dette tilfældet, kan det nævnes at en ægte pels typisk er i den forholdsvis dyre ende, hvorimod en fake fur er et billigere alternativ. Den ægte pels vil dog typisk også være af bedre kvalitet, men det er ikke ensbetydende med, at fake fur er dårlig kvalitet. Tværtimod. Disse laves nemlig også i rigtig fin kvalitet, men med kunststof i stedet for. Leder du efter en pels online, kan du endda spare en hel del. Du kan finde fake fur online her. Når du vælger kunstige pelse, vil der også være flere valgmuligheder at vælge imellem, netop fordi de kan masseproduceres.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *