Sådan kommer du af med forstoppelse

Hvis du føler, at din mave er tilstoppet eller virker hård, og du har problemer med at komme af med din afføring, så kan det være symptomer på, at du har forstoppelse. Forstoppelse er ikke noget farligt, det er mere en lidelse, som kan opstå flere gange i dit liv. Det er en lidelse, der kan være mere til gene og irritation end fare for dig. Der findes dog flere måder, hvorved du kan komme af med din forstoppelse. De forskellige metoder kan du læse nærmere om herunder, hvor der er beskrevet nogle råd til, hvordan du kommer af med din forstoppelse, og hvordan du kan undgå den fremover.

Forskellige løsninger på dit problem

Mælkeprodukter
Hvis du har problemer med dit tarmsystem, så kan det være en god idé at starte dagen med en skål yoghurt, ymer eller på anden vis et mælkeprodukt, der er syrnet og ikke indeholder sukker. Disse mælkeprodukter indeholder bakterier, der kan modvirke luft i maven og forstoppelse.

Vand og fiber
Hvis du har problemer med din afføring, så kan det skyldes, du ikke har drukket nok væske eller har nok fiber i din kost. Hvis du ikke har drukket nok vand, så kan du få hård afføring, hvorimod hvis du mangler fiber, så kan din afføring forekomme tynd. Det kan derfor være en god idé, at du spiser fødevarer, der indeholder mange fibre og drikker meget vand, hvis du mærker symptomer på forstoppelse eller gerne vil forebygge imod det.

Små måltider
Hvis du er forstoppet, så kan det være, at du har oplevet, at hvis du spiser for meget på én gang, så buler din mave ud, og du mister appetitten. For at modvirke dette kan du vælge at spise små måltider frem for de tre hovedmåltider. Disse måltider kan bestå af letfordøjelige råvarer, såsom salat, agurk eller kylling. Du bør dog undgå at spise diverse slags kål, da de kan forværre dit problem.

Den medicinske løsning

Hvis du har problemer med maven eller tarmsystemet, og de ovenstående løsninger ikke fungerer for dig, så kan det være, at en medicinsk løsning vil være en mulighed. En hurtig løsning kan være dulcolax stikpiller, som virker inden for 15-30 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *