Vælg den rette shampoo til din hårtype

Når vi skal finde den rette shampoo til vores hårtype, er der ofte ikke grænser for, hvor langt vi vil gå for at få håret under kontrol. Med dette kan dog også følge konsekvenser, og vi kan blive ramt, før vi ved af det. Det er vigtigt at være opmærksom på indholdet af konserveringsmidler og mængden af parfumestoffer i produkterne – til krop såvel som hår – da det kan medføre livslange allergier og stridsom eksem. Det kan være en udfordring at følge Miljøstyrelsens anbefalinger omkring valg af shampoo i hverdagen, men med lidt hjælp er man godt på vej.

shampoo

Ingen allergier

En advarsel lyder fra Miljøstyrelsen, når man bruger shampoo og andre flydende skønhedsprodukter. Det kan påvirke vandmiljøet negativt, når det siver ned i afløbet. En miljøbevidst forbruger vil skrive sig dette budskab bag ørene, men enhver forbruger bør reagere på advarselssignalerne, når det drejer sig om helbredet. Alle shampooer kan indeholde parabener – nogle endda nødvendige. Det er dog ikke anbefalet, at man bruger forskellige produkter uden at være opmærksom på indholdet.

Eksperter advarer imod cocktaileffekten, som er resultatet af talrige kemiske stoffer, som blandes i de produkter, vi påfører os selv. Dette kan være direkte sundhedsskadeligt. Denne vished kan være tilpas skræmmende, når shampooen skal findes, men det er dog de senere år blevet langt mere attraktivt at sælge produkter lavede på naturlige og økologiske ingredienser til held for den miljøbevidste forbruger.

Find naturlige shampooer online

Det er ikke nødvendigt at gå på kompromis med hverken velvære og sundhed. Mange mærker laver i dag specialiserede produkter til den bevidste forbruger, som stadigvæk prioriterer et behageligt og nydeligt resultat. De mange naturlige ingredienser, der tilføres shampooer uden kemikalier, er fyldte med vitaminer og naturlige ekstrakter fra plantelivet i stedet for skadelige konserveringsmidler.

Det er samtidigt muligt at søge vejledning om naturlig pleje og erhverve sig viden om forskellige udvalg i naturligt og økologisk shampoo online. Hjemmesider som BellaBellacci.dk tilbyder et bredt sortiment af disse shampooer til forskellige hårtyper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *