Tillykke med din elcykel. For at du kan få glæde af den længst muligt, så har vi her samlet nogle tips til dig.
GDS – gør det selv
For at vedligeholde din cykel, bør du rengøre den for jordrester, mudder, sne og is. Alt dette kan ødelægge din elcykel. Nu skal du ikke fyre op højtryksrenseren, det er lige voldsomt nok for delene på din elcykel. I stedet for kan du bruge haveslangen, men husk at tørre godt efter så der ikke er rester af vand på elcyklens dele. Tag dig godt af motorkæden ved at anvende et rustfrit produkt til rengøring. Du bør give cyklen den store tur minimum to gange om året. Så vedligeholder du den bedst muligt.
Kotrollér dækkene jævnligt for slitage. Du kan forhindre mulige punkteringer og øge din rækkevidde med det korrekte dæktryk. På flere nyere cykler er der en måler på ventilen, så altid kan sikre dig at trykket er optimalt.
Hvad kan jeg selv gøre?
- Fjerne jordrester og snav
- Sørge for at motorkæden er ren
- Køre med korrekt dæktryk
- Holde gear og tandhjul velsmurte
Hvad bør du søge hjælp til?
Du kan naturligvis selv nemt rengøre og foretage almindeligt vedligehold af cyklen. Drejer det sig om motoren eller batteriet, så er det sikrere at kontakte en cykelmekaniker for råd og vejledning. Scandinavian Ebikes anbefaler, at du får lavet servicetjek af din elcykel indenfor de første tre måneder.
Batteriet, hvad med det?
Batteriet på en elcykel er som udgangspunkt vedligeholdelsesfrit. Du kan gøre dit til at batteriet holder længst muligt. Det er bedre at oplade efter hver tur, end at lade batteriet aflade helt. Batteriets levetid forkortes hvis det aflades ofte. Du bør også bruge elcyklen jævnligt, for at holde batteriet igang. Du bør heller ikke oplade batteriet hvis der er tegn på kondens. Skulle der være kondens på batteriets inderside, er der fare for at ødelægge printkortet som styrer battericellerne.
Skriv et svar